Laten we lekker links gaan doen

19Apr07

Op het Sint-Pietersplein te Gent speelde zich gisteren een tafereel af dat mij even met de ogen deed knipperen. Een honderdtal alternativo’s had er zich namelijk verzameld om te genieten van onwaarschijnlijk diepzinnige muziek. Een zware stem verkondigde allerlei uiterst vage boodschappen met op de achtergrond een weinig geïnspireerd gitaarspel. “Greed inspires more greed” , “War inspires more war”, “Capitalism destroys us.” Natuurlijk! Toen ik de symbolische wereldbol aanschouwde drong het tot mij door. Dit was alweer een meeting van het zootje ongeregeld dat denkt de wereld te redden met knuffels en kusjes. Terwijl ik passeerde merkte ik echter wel enkele inconsequenties op. Zo stonden de moraalridders letterlijk in hun eigen vuil. Qua milieuzorg kan dat wel tellen. Overigens bestond dit vuil uit blikjes bier van de multinational Inbev. Hypocriet of naïef? Ik weet het niet en het interesseert me ook niet. Ik keer terug naar mijn gezellige kot om daar te genieten van een oppositioneel flesje Maes.

Advertenties


5 Responses to “Laten we lekker links gaan doen”

 1. Hmm..’t is wel voor jouw rekening als je ‘links’ gedrag bespeurt bij deze mensen.

 2. Vanouds wordt het begrip links geassocieerd met socialisme, communisme en anarchisme alsook wantrouwen ten aanzien van de vrije marktwerking en van het bedrijfsleven. De teksten en sfeer indachtig leken het mij toch geen kapitalisten…

 3. Vanouds, vanouds..links word ook geassocieerd met respect, onder meer ten aanzien van het milieu.
  Wat jij beschrijft is eerder een nihilistische bende. Wie iets of wat met links gedachtengoed bezig is, maakt geen rotzooi van zijn omgeving.

 4. Even voor alle duidelijkheid; ik wil hier het linkse gedachtengoed helemaal niet bekritiseren. De bedoeling is even bij die belachelijk hype van de jeugd om het rechtse gedachtengoed te demoniseren en het zich dan met z’n allen fantastisch voelen bij zaken zoals de 0110 concerten en evenementen als deze een kanttekening te maken. 90 procent van hen doen gewoon mee zonder even stil te staan bij de essentie. Dat wordt wel duidelijk als je de foto’s bekijkt en de tekst leest. By the way, wees maar gerust dat deze mensen Groen! of Sp.a stemmen.
  Wat betreft links of rechts, ik heb bij beiden mijn bedenkingen en zal nooit 1 van de twee veroordelen.

 5. Da’s inderdaad waar hoor. Wat de inconsequenties betreft kan ik je zekre volgen: bij ons in Gent zitten een bepaald gedeelte van de alternatieve (of zo ogende) jonge gasten vaak aan het water van de Leie dat steevast achtergelaten worden door talloze blikjes, flessen enz..
  voor de rest bedoelde ik inderdaad dat het om ‘gedachtengoed’ gaat, iets dat je volgens mijn niet zomaar kunt veroordelen op zich. Volgens mij zijn jongeren die op die manier bezig zijn redelijk vrij van enig zinnig gedachtengoed.
  Amai, dat klinkt rechts:-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: